Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Domáce zemiakové guličky

  • prílohy
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 26361x
Domáce zemiakové guličky

Nemáte na chalupe mraznička, pritom chcete pripraviť ku grilovanému mäsu alebo zelenine dobrú prílohu? Skúste recept na vyprážané zemiakové guličky.

Recept na 6 porcií.

vytlačiť recept Domáce zemiakové guličky
recept Domáce zemiakové guličky sa mi páči
(Recept sa páči celkom 2x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

soľ
1 kg zemiaky
8 lyžíc polohrubá múka
8 dkg maslo
2 ks žĺtok

podľa potreby:

olej na vyprážanie

Postup prípravy receptu

Zemiaky olúpeme, nakrájame na rovnako veľké kocky a vyperieme v studenej vode. Vložíme do hrnca a zalejeme osolenou vriacou vodou tak, aby boli ponorené. Zakryjeme je pokrievkou a uvaríme domäkka. Mäkké zemiaky zlejeme a ešte horúce prelisujeme a zasypeme múkou. Prekryjeme utierkou a necháme vychladnúť. Vo väčšej mise vymiešame zmäknuté maslo so soľou a postupne pridávame žĺtky. Ďalej vmiešavajú prelisované zemiaky a všetko riadne prepracujeme. Z cesta tvoríme pomoučněnýma rukami malé guľôčky, ktoré vyprážame vo vyššej vrstve rozpáleného oleja do ružova. Môžeme použiť aj fritovací hrniec. Vyprážané zemiakové guľky podávame ako prílohu k minutkám, grilovaným mäsám alebo zelenine.

Komentáre k receptu Domáce zemiakové guličky (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty