Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Domáce želé z červených ríbezlí

  • přílohy k moučníku
  • britská kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 60937x
Domáce želé z červených ríbezlí

Recept na prípravu čerstvého ríbezľového želé podľa britského spôsobu, kde sa používa najmä ako príloha k jahňaciemu mäsu.

vytlačiť recept Domáce želé z červených ríbezlí
recept Domáce želé z červených ríbezlí sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 kg ríbezle

podľa potreby:

voda
cukor kryštál

Postup prípravy receptu

Ríbezle zbavíme stopiek a umyjeme. Vložíme do hrnca a zalejeme vodou do výšky ríbezlí. Varíme 25 - 30 minút, až ovocie získa kašovitú konzistenciu. Potom šťavu zlejeme cez sito a necháme asi 2 hodiny odkvapkať do misy. Množstvo šťavy odmeriame. Na 600 ml šťavy použijeme 450 g kryštálového alebo predvareného cukru. Cukor vsypeme do vychladenej šťavy, privedieme k varu a za stáleho miešania na miernom ohni povaríme asi 10 minút. Premiešame a nalejeme do pripravených misiek. Necháme cez noc stuhnúť. Takto pripravené želé nie je tuhé, ale len zrôsolovatenej a "klepavé". Používame ho ako prílohu k jahňaciemu alebo skopovému mäsu. Výborné je aj miesto brusníc ku sviečkovej omáčke. Čerstvé ríbezľové želé taktiež využijeme v sladkej kuchyni - pre prípravu pohárov v kombinácii s ovocím, zmrzliny a čokolády. Želé sa používa čerstvé. Môžeme ho tiež použiť namiesto brusníc ku sviečkovej omáčke, hodí sa aj do pohárov. Je veľmi osviežujúci a pikantné.

Komentáre k receptu Domáce želé z červených ríbezlí (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty