Domáce syrové hrčky
- prílohy
- maďarská kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 22909x
Syrové hrčky z tvarohového cesta podávame ako prílohu k polievkam a ragú. Hodí sa aj k studeným obloženým misa a šalátom.
Recept na 5 porcií.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
200 g | eidam |
1 balíček | kypriaci prášok do pečiva |
1 ks | vajcia |
100 ml | mlieko |
250 g | mäkký tvaroh |
30 g | parmezán |
400 g | polohrubá múka |
na potření: | |
3 lyžice | mlieko |
1 lyžička | olivový olej |
podľa chuti: | |
drvená rasca | |
soľ | |
mleté čierne korenie | |
podľa potreby: | |
sezamové semienko |
Postup prípravy receptu
Syr nastrúhame najemno. Olej premiešame s mliekom, zmes použijeme na potretie. Do misy preosejeme múku s kypriacim práškom. Pridáme tvaroh, vajcia, mlieko a obaja strúhané syry. Zmes osolíme, ochutíme drveným kmínom a vypracujeme tuhšie cesto, ktoré riadne premiesime. Cesto rozdelíme na 10 rovnakých kúskov, z ktorých vytvoríme hrčky približne o veľkosti tenisových loptičiek. Kladieme ich na plech vyložený papierom na pečenie, potrieme zmesou mlieka s olejom a posypeme sezamovým semienkom. Syrové hrčky upečieme v rúre predhriatej na 200 ° C do ružova. To trvá približne 30 až 35 minút. Domáce syrové hrčky z tvarohového cesta môžeme plniť najrôznejšími nátierka a údeninami. Výborne chutia k polievkam a zeleninovému alebo masovému ragú.