Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Domáce syrové hrčky

  • prílohy
  • maďarská kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 22909x
Domáce syrové hrčky

Syrové hrčky z tvarohového cesta podávame ako prílohu k polievkam a ragú. Hodí sa aj k studeným obloženým misa a šalátom.

Recept na 5 porcií.

vytlačiť recept Domáce syrové hrčky
recept Domáce syrové hrčky sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

200 g eidam
1 balíček kypriaci prášok do pečiva
1 ks vajcia
100 ml mlieko
250 g mäkký tvaroh
30 g parmezán
400 g polohrubá múka

na potření:

3 lyžice mlieko
1 lyžička olivový olej

podľa chuti:

drvená rasca
soľ
mleté čierne korenie

podľa potreby:

sezamové semienko

Postup prípravy receptu

Syr nastrúhame najemno. Olej premiešame s mliekom, zmes použijeme na potretie. Do misy preosejeme múku s kypriacim práškom. Pridáme tvaroh, vajcia, mlieko a obaja strúhané syry. Zmes osolíme, ochutíme drveným kmínom a vypracujeme tuhšie cesto, ktoré riadne premiesime. Cesto rozdelíme na 10 rovnakých kúskov, z ktorých vytvoríme hrčky približne o veľkosti tenisových loptičiek. Kladieme ich na plech vyložený papierom na pečenie, potrieme zmesou mlieka s olejom a posypeme sezamovým semienkom. Syrové hrčky upečieme v rúre predhriatej na 200 ° C do ružova. To trvá približne 30 až 35 minút. Domáce syrové hrčky z tvarohového cesta môžeme plniť najrôznejšími nátierka a údeninami. Výborne chutia k polievkam a zeleninovému alebo masovému ragú.

Komentáre k receptu Domáce syrové hrčky (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2023 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty