Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Domáce rožky a žemle

  • prílohy
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 154686x
Domáce rožky a žemle

Upečte si svoje čerstvé pečivo doma, je vynikajúci

vytlačiť recept Domáce rožky a žemle
recept Domáce rožky a žemle sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

cesto:

1 lyžička cukor krupica
1 lyžička soľ
1/2 kg hladká múka
300 ml polotučné mlieko
14 g droždie
25 g maslo

na ozdobu:

sezamové semienko
mak

na potření:

1 lyžica mlieko
1 ks žĺtok

Postup prípravy receptu

Z mlieka, droždia, cukru si pripravíme kvások. Múku v mise osolíme, premiešame, vlejeme kvások, rozpustené vychladnuté maslo a prepracujeme na hladké cesto. Z toho hneď vypracujeme rožky alebo žemle, naukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a necháme 30 až 40 minút kysnúť. Vykysnuté pečivo potrieme rozšľahaným žĺtkom s lyžicou mlieka, posypeme makom a sezamom a pečieme v predhriatej rúre na 220 ° C približne 20 minút.

Komentáre k receptu Domáce rožky a žemle (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2022 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty