Domáce rezance
- prílohy
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 160min.
- recept zobrazen: 154716x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1-2 ks | vajcia |
2 dl | hrubá múka |
soľ |
Postup prípravy receptu
Najprv si rozmyslíme, koľko rezancov približne chceme robiť. Podľa toho si potom rozmyslíme množstvo surovín. Hrubú múku preosejeme na dosku a urobíme do nej jamku. Do jamky potom rozklepat vajcia. Osolíme a cesto nožom zarobíme. Potom starostlivo miešame. Keď máme cesto dostatočne premiešané, rozkrojíme ich na menšie diely. Každý diel na doske rozvaľkáme na tenučký plát. Ten potom necháme na čistej utierke trochu uschnúť. Odkvapkaný cesto nakrájame na pruhy. Tie naukladáme na seba az nich potom krájame rezance podľa ľubovôle. Rezance potom voľne rozházíme po doske (alebo tam kde máme miesto, sucho a miesto) a necháme poriadne vyschnúť. Ak rezance nespotrebujete, stačí ich uchovať vo vzduchotesných pohároch. Rezance ale musí byť poriadne vysušené, inak vám v pohári zplesniví.