Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Domáce rezance

  • prílohy
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 154716x
Domáce rezance

Kto by odolal polievke s domácimi rezancami? Ak je neviete, môžete sa ich s nami naučiť.

vytlačiť recept Domáce rezance
recept Domáce rezance sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1-2 ks vajcia
2 dl hrubá múka
soľ

Postup prípravy receptu

Najprv si rozmyslíme, koľko rezancov približne chceme robiť. Podľa toho si potom rozmyslíme množstvo surovín. Hrubú múku preosejeme na dosku a urobíme do nej jamku. Do jamky potom rozklepat vajcia. Osolíme a cesto nožom zarobíme. Potom starostlivo miešame. Keď máme cesto dostatočne premiešané, rozkrojíme ich na menšie diely. Každý diel na doske rozvaľkáme na tenučký plát. Ten potom necháme na čistej utierke trochu uschnúť. Odkvapkaný cesto nakrájame na pruhy. Tie naukladáme na seba az nich potom krájame rezance podľa ľubovôle. Rezance potom voľne rozházíme po doske (alebo tam kde máme miesto, sucho a miesto) a necháme poriadne vyschnúť. Ak rezance nespotrebujete, stačí ich uchovať vo vzduchotesných pohároch. Rezance ale musí byť poriadne vysušené, inak vám v pohári zplesniví.

Komentáre k receptu Domáce rezance (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2023 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty