Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Domáce oškvarky

  • chuťovky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 143604x
Domáce oškvarky

Nie je nad čerstvo upečený chlieb s domácim sadlom a oškvarky.

vytlačiť recept Domáce oškvarky
recept Domáce oškvarky sa mi páči
(Recept sa páči celkom 3x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

0,5 - 1 dl voda
2 kg bravčovú masť
soľ
mletý kmín

Postup prípravy receptu

Sadlo zbavené kože nakrájame na 1 až 2 cm kocky. Vložíme ich do hrnca, podlejeme vodou a škvaříme tak dlho, až zozlatne. Ak ich chceme zlatisté, nechávame je dlhšie. Obsah hrnca zlejeme cez husté sito a tým oddelíme oškvarky od slaniny. Sadlo nalejeme najlepšie do porcelánovej misky a necháme stuhnúť. Môžeme ho okrem mazania na chleba využiť pri varení a pečení. Oškvarky dôkladne vytlačíme, aby v nich nezostalo veľa slaniny. Vylisované oškvarky rozložíme na plech, posolíme, pokmínujeme, premiešame a necháme vychladnúť. Studené oškvarky sú chrumkavé, voňavé a moc dobré.

Komentáre k receptu Domáce oškvarky (1 komentár)

  • Spekulatius 29.December 2011 14:24

    Pri škvarení treba hneď postune odoberať masť, aby sa zbytočne neprepaľovala, ináč je karcenogénna. Tak získaš snehobielu masť. V kastróli nechaj lentoľko, aby sa škvarky doškvarili.

Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2017 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt