Domáce oškvarky
- chuťovky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 90min.
- recept zobrazen: 145677x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
0,5 - 1 dl | voda |
2 kg | bravčovú masť |
soľ | |
mletý kmín |
Postup prípravy receptu
Sadlo zbavené kože nakrájame na 1 až 2 cm kocky. Vložíme ich do hrnca, podlejeme vodou a škvaříme tak dlho, až zozlatne. Ak ich chceme zlatisté, nechávame je dlhšie. Obsah hrnca zlejeme cez husté sito a tým oddelíme oškvarky od slaniny. Sadlo nalejeme najlepšie do porcelánovej misky a necháme stuhnúť. Môžeme ho okrem mazania na chleba využiť pri varení a pečení. Oškvarky dôkladne vytlačíme, aby v nich nezostalo veľa slaniny. Vylisované oškvarky rozložíme na plech, posolíme, pokmínujeme, premiešame a necháme vychladnúť. Studené oškvarky sú chrumkavé, voňavé a moc dobré.
Komentáre k receptu Domáce oškvarky (1 komentár)
-
Spekulatius
29.December 2011 14:24
Pri škvarení treba hneď postune odoberať masť, aby sa zbytočne neprepaľovala, ináč je karcenogénna. Tak získaš snehobielu masť. V kastróli nechaj lentoľko, aby sa škvarky doškvarili.