Domáce medové müsli
- chuťovky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 20min.
- recept zobrazen: 34119x
Oveľa lepšie ako kupovanej! Vyskúšajte recept na domáce müsli z ovsených vločiek, sušeného ovocia a orieškov. K osladenie bude stačiť trocha medu.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 hrsť | vlašské orechy |
200 g | ovsené vločky |
1 plátok | maslo |
2 lyžíc | med |
1 hrsť | lúpané mandle |
50 g | sušené brusnice |
80 - 100 g | hrozienka |
Postup prípravy receptu
Zo sušeného ovocia si pripravíme hrozienka a brusnice, ktoré ešte pokrájame na menšie kúsky, ale nie je to nutné. Lúpané mandle rozsekajú na kúsky, rovnako tak vlašské orechy. Ovsené vločky nasucho opražíme na hlbokej panvici, kým nezačne mierne zlátnout. Pridáme tenký plátok masla, hrozienka, brusnice, mandle aj orechy a spoločne trochu osmažíme. Vmiešame asi 2 lyžice medu, na osladenie bohato postačí. Premiešame, prehrejeme a odstavíme. Medové müsli presunieme na tanier alebo do misky a necháme vychladnúť. Domácimi medové müsli podávame na raňajky alebo ako ľahkú desiatu. Chutí dobre aj bez mlieka. Takto pripravené müsli môžeme bez obáv podávať aj deťom. Výhodou je, že dobre vieme čo obsahuje a navyše nie je zbytočne presladené.