Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Domáce maslo z domácej pekárne

  • prílohy
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 41307x
Domáce maslo z domácej pekárne

Na domáci chlieb patrí aj domáce maslo. Skúste moje.

vytlačiť recept Domáce maslo z domácej pekárne
recept Domáce maslo z domácej pekárne sa mi páči
(Recept sa páči celkom 6x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

2 kelímky smotana na šľahanie

Postup prípravy receptu

Smotany na šľahanie alebo 40% šľahačky nalejeme do formy pekárne. Formu dôkladne prikryjeme obalom. Je to potrebné, pretože smotana dosť strieka. Spustíme program na rezancové cesto. Je to program, ktorý miesi nekysnuté cesto a nepečie. Každá pekáreň ho nazýva inak. Tento program pustíme dvakrát za sebou. Potom alobal opatrne odkryjeme a skontrolujeme. Mala by tam byť tekutina s vysráženým maslom. Ak nie, alobal opäť vrátime na formu a spustíme program ešte raz. U mojej pekárne stačilo iba 2 krát, pričom program trvá 15 minút. Potom vodu zlejeme a domáce maslo dáme buď na plátenky alebo hustý cedidlo a necháme z neho odkvapkať zvyšok tekutiny.Tu môžeme ešte potom použiť. Dávam si ju do kávy. Domácimi maslo preklopíte do misky a necháme v chladničke stuhnúť. Maslo síce vyjde drahšie, ale zato je domáci.

Komentáre k receptu Domáce maslo z domácej pekárne (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2017 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt