Domáce maslo z domácej pekárne
- prílohy
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 45863x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 kelímky | smotana na šľahanie |
Postup prípravy receptu
Smotany na šľahanie alebo 40% šľahačky nalejeme do formy pekárne. Formu dôkladne prikryjeme obalom. Je to potrebné, pretože smotana dosť strieka. Spustíme program na rezancové cesto. Je to program, ktorý miesi nekysnuté cesto a nepečie. Každá pekáreň ho nazýva inak. Tento program pustíme dvakrát za sebou. Potom alobal opatrne odkryjeme a skontrolujeme. Mala by tam byť tekutina s vysráženým maslom. Ak nie, alobal opäť vrátime na formu a spustíme program ešte raz. U mojej pekárne stačilo iba 2 krát, pričom program trvá 15 minút. Potom vodu zlejeme a domáce maslo dáme buď na plátenky alebo hustý cedidlo a necháme z neho odkvapkať zvyšok tekutiny.Tu môžeme ešte potom použiť. Dávam si ju do kávy. Domácimi maslo preklopíte do misky a necháme v chladničke stuhnúť. Maslo síce vyjde drahšie, ale zato je domáci.