Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

"Domáce hubové ""sikovné recepty"""

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 22602x
"Domáce hubové ""sikovné recepty"""

Kuracie prsíčka preliata hubovú smotanou.

vytlačiť recept
recept
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 kelímok smotana na šľahanie
1 lyžička solamyl
1 ks stredné cibule
1 lyžička karí
4 ks kuracie prsia
soľ
100 ml voda
1 hrsť sušené huby
1 lyžica Podravka
2 lyžice olej

podľa chuti:

strúhaný syr

podľa potreby:

olej na vymastenie

Postup prípravy receptu

Kuracie prsia zľahka naklepeme dlaňou a mierne posolíme. Cibuľu olúpeme a nakrájame nadrobno. Rozohrejeme olej a cibuľku orestujeme dozlata. Zalejeme teplou vodou, prisypeme huby (sušené priečne alebo i mleté) karí i Podravku (vegetu) a za občasného premiešania dusíme do zmäknutia húb, alebo ako sa odparí voda. Zmes necháme čiastočne vychladnúť, zasypeme solamylom a vmiešame smotanu. Do zapekacej misy ľahko vytretej olejom naukladáme kuracie prsia a zalejeme ich hubovú smotanou. Priklopíme av predhriatej rúre pečieme 30 - 35 minút. Potom jednotlivé rezne otočíme a už neprikryté dopekáme 5 - 10 minút. Fajnšmekri si môžu pokrm ešte posypať strúhaným syrom a nechať ho 5 minút pred koncom pečením "roztopiť". Domácimi hubové "šikovné recepty" odporúčam podávať s varenou alebo dusenou ryžou, ale rovnako tak vám budú chutiť is novými brambůrky.

Komentáre k receptu "Domáce hubové ""sikovné recepty""" (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty