"Domáce hubové ""sikovné recepty"""
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 22602x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 kelímok | smotana na šľahanie |
1 lyžička | solamyl |
1 ks | stredné cibule |
1 lyžička | karí |
4 ks | kuracie prsia |
soľ | |
100 ml | voda |
1 hrsť | sušené huby |
1 lyžica | Podravka |
2 lyžice | olej |
podľa chuti: | |
strúhaný syr | |
podľa potreby: | |
olej na vymastenie |
Postup prípravy receptu
Kuracie prsia zľahka naklepeme dlaňou a mierne posolíme. Cibuľu olúpeme a nakrájame nadrobno. Rozohrejeme olej a cibuľku orestujeme dozlata. Zalejeme teplou vodou, prisypeme huby (sušené priečne alebo i mleté) karí i Podravku (vegetu) a za občasného premiešania dusíme do zmäknutia húb, alebo ako sa odparí voda. Zmes necháme čiastočne vychladnúť, zasypeme solamylom a vmiešame smotanu. Do zapekacej misy ľahko vytretej olejom naukladáme kuracie prsia a zalejeme ich hubovú smotanou. Priklopíme av predhriatej rúre pečieme 30 - 35 minút. Potom jednotlivé rezne otočíme a už neprikryté dopekáme 5 - 10 minút. Fajnšmekri si môžu pokrm ešte posypať strúhaným syrom a nechať ho 5 minút pred koncom pečením "roztopiť". Domácimi hubové "šikovné recepty" odporúčam podávať s varenou alebo dusenou ryžou, ale rovnako tak vám budú chutiť is novými brambůrky.