Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Domáce dalamánky

  • prílohy
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 141119x
Domáce dalamánky

Jednoduché domáce pečivo.

vytlačiť recept Domáce dalamánky
recept Domáce dalamánky sa mi páči
(Recept sa páči celkom 4x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

250 g pšeničná hladká múka

cesto:

mleté čierne korenie
1 dl voda
1/2 lyžičky cukor
1 dl oleja
1 lyžica tymián
250 g ražná celozrnná múka
1 ks droždie
soľ
drvená rasca

na ozdobu:

hrubá soľ
Rasco

na potření:

1 ks vajcia

Postup prípravy receptu

Droždie dáme do misy as 1 lyžičkou cukru ho rozmiešame, dáme trochu vlažnej vody, ľahko zápasíme múkou a necháme kysnúť. Do nakynutého kvásku pridáme obidva druhy múky. Zalejeme vodou, pridáme korenie, soľ, drvená rasca, 1 lyžicu tymiánu, 1 dcl oleja. Cesto dôkladne miešame. Najlepšie sú ruky. Už nenechávame kysnúť a hneď tvoríme malé bochníky, ktoré dáme na plech vyložený papierom na pečenie. Na povrchu je narežeme (lepšie vyzerajú a lepšie sa prepečie), potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme rascou, hrubou soľou alebo rôznymi semienkami podľa chuti. Pečieme na 170 ° C asi 35 minút. Po vytiahnutí z rúry potierame studenou vodou, aby boli chrumkavé a lesklé .

Komentáre k receptu Domáce dalamánky (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2017 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt