Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Domáca vínna klobása

  • chuťovky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 67589x
Domáca vínna klobása

Lahôdka, ktorú si ľahko pripravíme aj doma.

vytlačiť recept Domáca vínna klobása
recept Domáca vínna klobása
 sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

60 g prírodné biele víno
70 g mlieko
350 g tučný bôčik
450 g chudé bravčové mäso
70 g žemle

podľa chuti:

citrónová kôra
1 g mletý korenie
1 štipka muškátový kvet
16 g soľ

Postup prípravy receptu

Mäso zbavíme všetkých tvrdých blán a šliach a pomelieme. Chudé mäso pomelieme dvakrát a čo najjemnejšie, bôčik raz. Žemle rozmočíme v mlieku, dobre je rozotrieme, aby nikde neboli kúsky Kurek a dáme do väčšej misy. Pridáme mäso a miešame tak dlho, až sa mäso dobre spojí s žemle a mliekom. Do takto pripravenej zmesi pridáme soľ, korenie a prírodné biele víno. Opäť dôkladne propracujeme.Směs plníme do vyčistených a dobre vypláchnutých bravčových alebo ovčích črievok. Rozdelíme na kusy, ktoré nám vyhovujú a ďalej už domáci vínnej klobásy pripravujeme obvyklým spôsobom.

Komentáre k receptu Domáca vínna klobása (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty