Domáca tvarohová majonéza
- omáčky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 15min.
- recept zobrazen: 77916x
Ľahká domáci majonéza pripravená z tvarohu výborne chutí s čerstvou zeleninou.
Recept na 2 porcie.
(Recept sa páči celkom 4x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 lyžica | citrónová šťava |
100 g | odtučnený tvaroh |
1 ks | žĺtok |
1 lyžica | olivový olej |
1/2 lyžičky | dijonskej horčice |
3 lyžice | mlieko |
podľa chuti: | |
cukor | |
soľ |
Postup prípravy receptu
Čerstvý žĺtok osolíme a vymiešame s olejom a citrónovou šťavou do peny. Postupne vmiešame tvaroh, horčicu a mlieko. Hladký krém podľa chuti prisladíme a prisolíme. Toto množstvo majonézy obsahuje asi 800 KJ, 16 g bielkovín a 12g tukov. Tvarohovú majonézu používame do šalátov a nátierok. Hodí sa všade tam, kde chceme nahradiť tučnú klasickú majonézu.