Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Domáca šunka

  • chuťovky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 32572x
Domáca šunka

Ak si chcete pochutnať na mäsovom výrobku, ktorý je zaručene z mäsa, pustite sa do tohto receptu.

vytlačiť recept Domáca šunka
recept Domáca šunka
 sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

750 g králičie mäso
100 ml mlieko
1 lyžička cukor múčka
1 kg bravčový bôčik
7 dkg soľ
200 ml voda
750 g bravčová stehno

Postup prípravy receptu

Mäso umyjeme, osušíme, odblaníme a nakrájame na kúsky. Záleží len na vás, ako veľké budú, podľa toho bude mať domáce šunka mozaiku. Bôčik zomelie. Mäso na kúsky a zomleté bôčik dáme do misy a pridáme soľ, práškový cukor, mlieko a vodu. Všetko veľa dôkladne premiešame a prikryté potravinárskou fóliou uložíme do chladničky. Necháme 2 dni odležať. Do formy na domácu šunku vložíme mikrotenový sáčok a plníme ho masovou zmesou. Musíme dôkladne mäso utlačiť, aby sa nám šunka po uvarení nerozpadala. Formu naplníme, uzavrieme, postavíme do vhodnej nádoby s vodou, tak aby voda pri varení nešla cez formu a varíme 2,5 hodiny na miernom plameni. Aby sa voda len tak tiahla, ako keď varíte vývar. Po uvarení necháme domácu šunku vychladnúť, vyberieme ju z formy, krájame a podávame. Týmto množstvom naplníte 2 formy. Ak nevlastníte formu na šunku, je možné ju variť v sáčku na tlačenku.

Komentáre k receptu Domáca šunka (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty