Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Domáca sekaná s kapustou

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 132858x
Domáca sekaná s kapustou

Dobrá domáca sekaná s knedľou as čerstvo uvareným kapustou nasýti aj tie najnáročnejšie stravníkov!

vytlačiť recept Domáca sekaná s kapustou
recept Domáca sekaná s kapustou
 sa mi páči
(Recept sa páči celkom 2x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

2 strúčiky cesnak
olej na vyprážanie
1 kg mleté mäso
1 ks cibula
1/2 dl mlieko
1 ks žemľa
1 plátok maslo
3 plátky anglická slanina

na obalenie:

strúhanka

podľa chuti:

mleté čierne korenie
soľ
drvená rasca
majorana

príloha:

2 lyžičky solamyl
1 hlávka bielej kapusty
cukor
0,5 - 1 dl ocot

Postup prípravy receptu

Cibuľu a cesnak ošúpeme a nasekáme. Žemľu nakrájame na kocky a namočíme ich v mlieku. Mleté mäso zmiešame s cibuľou a cesnakom. Pridáme v mlieku namočenú žemľu, vajce, korenie podľa chuti a dobre premiešame. Pre lepšie spojenie pridáme trochu hladkej múky. Vytvarujeme "šišku", obalíme ju v strúhanke a na rozpálenom oleji opečieme z jednej, potom z druhej strany. Po otočení položíme na sekanou kúsok masla a plátok slaniny. Pečieme asi 1 hodinu. Počas pečenia si pripravíme kapustu. Nakrájame alebo si najemno nakrájame bielej kapusty. Vsypeme ho do hrnca, zalejeme vodou, pridáme ocot, soľ a cukor s rascou. Kapusta povaríme, aby bolo na skus, alebo ako máme radi. Nakoniec pridáme trochu solamylu a necháme prejsť varom. Upečenú sekanú krájame ostrým nožom na plátky. Podávame ju spolu s kapustou as knedľou. Chutí aj s kapustou z kalerábu.

Komentáre k receptu Domáca sekaná s kapustou (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty