Domáca polievka s knedľami
- polievky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 27614x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 strúčik | cesnak |
150 g | bravčová pečeň |
zeler | |
1 ks | bobkový list |
1 ks | petržlen |
150 g | strúhanka |
4 guličky | čierne korenie |
2 lyžičky | majorana |
soľ | |
1200 ml | bravčový vývar |
2 ks | Mrkva |
1 | vajcia |
knedličky | |
mletý korenie | |
1 zväzok | petržlen |
cesto: | |
4 ks | vajcia |
350 g | hladká alebo hrubá múka |
Postup prípravy receptu
Všetku zeleninu (mrkvu, petržlen a kúsok zeleru) očistíme a spolu s korením ju vložíme do vývaru a uvaríme, precedíme a vývar dáme do hrnca. Z múky a vajec vypracujeme cesto. Rozvaľkáme, rozdelíme na pláty nasekáme na tenké rezance. Alebo môžeme použiť iný spôsob, ako si pripraviť domáce rezance. Domáce rezance varíme 3 - 4 minúty v osolenej vode. Scedíme ich a necháme odkvapkať, rozmixujeme pečeň, pridáme korenie, vajcia, soľ, olúpaný a prelisovaný cesnak, prisypeme strúhanku a premiešame. Z pečeňovej hmoty tvarujeme guľôčky. Privedieme k varu vývar a vložíme do neho knedličky, varíme na strednom ohni, kým nevyplavou na hladinu (3 - 5 minút). Nakoniec do polievky pridáme koreňovú zeleninu a prehrejeme. Domácimi polievku s knedličkami podávame teplú, kľudne aj ako jeden zo sviatočných chodov.