Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Domáca pečeňová nátierka

  • chuťovky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 25773x
Domáca pečeňová nátierka

Nátierka na jednohubky, ktorú pripravujeme z čerstvých kuracích pečene a syra.

vytlačiť recept Domáca pečeňová nátierka
recept Domáca pečeňová nátierka
 sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

150 g tvrdý syr (eidam)
1 lyžica maslo
500 g hydinové pečeň
4 strúčiky cesnak
2 lyžice majonéza
2 lyžice sladký kečup

podľa chuti:

mleté čierne korenie
soľ

podľa potreby:

olej

Postup prípravy receptu

Hydinová pečeň očistíme, umyjeme a osušíme. Tvrdý syr nastrúhame najemno. Cesnak ošúpeme a prelisujeme. Na oleji zvolna orestujeme pečeň zo všetkých strán. Akonáhle budú dobre prepečená pridáme 1 lyžicu masla, soľ a korenie. Odstavíme z tepla a necháme vychladnúť. Orestovanou pečeň vložíme do misy, pridáme kečup a všetko ponorným mixérom rozmělníme na kašu. Potom vmiešame nastrúhaný syr, prelisovaný cesnak a majonézu. Domácimi spečeňovou nátierku necháme aspoň 2 hodiny rozležet v chlade a potom natierame na kolieska rožkov. Zdobíme kúskom papriky a podávame ako chuťovku k vínu alebo pivu.

Komentáre k receptu Domáca pečeňová nátierka (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty