Domáca pečeňová nátierka
- chuťovky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 25773x
Nátierka na jednohubky, ktorú pripravujeme z čerstvých kuracích pečene a syra.
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
150 g | tvrdý syr (eidam) |
1 lyžica | maslo |
500 g | hydinové pečeň |
4 strúčiky | cesnak |
2 lyžice | majonéza |
2 lyžice | sladký kečup |
podľa chuti: | |
mleté čierne korenie | |
soľ | |
podľa potreby: | |
olej |
Postup prípravy receptu
Hydinová pečeň očistíme, umyjeme a osušíme. Tvrdý syr nastrúhame najemno. Cesnak ošúpeme a prelisujeme. Na oleji zvolna orestujeme pečeň zo všetkých strán. Akonáhle budú dobre prepečená pridáme 1 lyžicu masla, soľ a korenie. Odstavíme z tepla a necháme vychladnúť. Orestovanou pečeň vložíme do misy, pridáme kečup a všetko ponorným mixérom rozmělníme na kašu. Potom vmiešame nastrúhaný syr, prelisovaný cesnak a majonézu. Domácimi spečeňovou nátierku necháme aspoň 2 hodiny rozležet v chlade a potom natierame na kolieska rožkov. Zdobíme kúskom papriky a podávame ako chuťovku k vínu alebo pivu.