Domáca paštéta
- chuťovky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 90min.
- recept zobrazen: 39898x
Skúste si doma pripraviť paštétu bez konzervantov a zahusťovadiel.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
0,5 kg | slanina |
3 ks | vajcia |
5 - 7 dkg | cibula |
2 strúčiky | cesnak |
1 kg | bravčová pečeň |
3 - 5 dl | vývar |
podľa chuti: | |
tymián | |
soľ | |
mleté čierne korenie | |
podľa potreby: | |
strúhanka |
Postup prípravy receptu
Pečeň (môžu byť aj kuracie alebo mix) nakrájame na väčšie kúsky, slaninu (nie anglickú, to by chutilo po údeninách) na menšie kúsky, cibuľu nahrubo. Potom všetko restujeme, až sú pečeň takmer mäkká. Nesolíme je, inak pečeň stvrdne! Potom všetko dvakrát pomelieme. Raz nestačí, paštéta by bola hrubá. Po zomletia pridáme celé vajcia, vývar a zahustíme strúhankou tak, aby paštéta nebola tuhá, ale ani nie riedka, Domáce paštétu ochutíme soľou, korením a tymianom, môžeme nahradiť provensálskym korením. S tymianom pozor, varením ešte zosilnie chuť. Soli toľko, aby sme mierne přesolili, pečením sa soľ "vytiahne". Paštétu dáme do pekáča, zakryjeme alobalom a vo vodnom kúpeli pečieme v rúre asi 45 minút. Môžeme piecť aj v domácej pekárni. Domáce paštétu necháme vychladnúť do druhého dňa, aby sa chute prolnuly. Domácimi paštétu doporučuji robiť iz polovičné dávky, aj tak jej je veľa.
Komentáre k receptu Domáca paštéta (1 komentár)
-
joe
12.January 2012 07:29
dobre