Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Domáca paštéta

  • chuťovky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 35784x
Domáca paštéta

Skúste si doma pripraviť paštétu bez konzervantov a zahusťovadiel.

vytlačiť recept Domáca paštéta
recept Domáca paštéta
 sa mi páči
(Recept sa páči celkom 4x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

5 - 7 dkg cibula
2 strúčiky cesnak
1 kg bravčová pečeň
3 - 5 dl vývar
0,5 kg slanina
3 ks vajcia

podľa chuti:

tymián
soľ
mleté čierne korenie

podľa potreby:

strúhanka

Postup prípravy receptu

Pečeň (môžu byť aj kuracie alebo mix) nakrájame na väčšie kúsky, slaninu (nie anglickú, to by chutilo po údeninách) na menšie kúsky, cibuľu nahrubo. Potom všetko restujeme, až sú pečeň takmer mäkká. Nesolíme je, inak pečeň stvrdne! Potom všetko dvakrát pomelieme. Raz nestačí, paštéta by bola hrubá. Po zomletia pridáme celé vajcia, vývar a zahustíme strúhankou tak, aby paštéta nebola tuhá, ale ani nie riedka, Domáce paštétu ochutíme soľou, korením a tymianom, môžeme nahradiť provensálskym korením. S tymianom pozor, varením ešte zosilnie chuť. Soli toľko, aby sme mierne přesolili, pečením sa soľ "vytiahne". Paštétu dáme do pekáča, zakryjeme alobalom a vo vodnom kúpeli pečieme v rúre asi 45 minút. Môžeme piecť aj v domácej pekárni. Domáce paštétu necháme vychladnúť do druhého dňa, aby sa chute prolnuly. Domácimi paštétu doporučuji robiť iz polovičné dávky, aj tak jej je veľa.

Komentáre k receptu Domáca paštéta (1 komentár)

  • joe 12.January 2012 07:29

    dobre

Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2014 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt