Domáca kysnutá pizza
- hlavné chody
- italská kuchyňa
- doba prípravy: 90min.
- recept zobrazen: 69623x
Recept na túto pizzu je rýchly a veľmi chutný, vhodný aj pre všetkých, čo radi skúšajú nové recepty.
(Recept sa páči celkom 2x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
1 lyžička | ocot |
2,5 hrnku | polohrubá múka |
0,5 hrnku | vlažná voda |
soľ | |
1 balíček | droždie |
cukor | |
podľa potreby: | |
tuk na vymazanie |
Postup prípravy receptu
V hrnčeku s vlažnou vodou rozmiešame cukor a rozdrobíme droždie. Necháme vzísť kvások. Do múky dáme štipku soli, ocot a nakoniec zapracujeme kvások. Cesto na kysnutie pizzu necháme asi 90 minút kysnúť na teplom mieste. Po vykysnutí vyvaľkáme z cesta placku asi 0,5 cm hrubú. Placku dáme na vymastený plech. Navrch placky dáme to, čo nám chutí. Pizzu pečieme v rozohriatej rúre, až zozlatne okraje. Upečenú domáce kysnutie pizzu ihneď podávame.