Domáca knedľa v bábovkovej forme
- prílohy
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 20min.
- recept zobrazen: 6913x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
zmes: | |
1,5 ks | rožok |
2 ks | vajcia |
1/2 ks | prášok do pečiva |
1,5 hrnku | hrubá múka |
1/2 lyžičky | soľ |
1,5 hrnku | mlieko |
Postup prípravy receptu
Do misky nakrájame jeden a pol včerajšieho rožku na kocky, prisypeme jeden a pol čtvrtlitrového hrnčeka hrubej múky, 2 žĺtky, asi pol lyžičky soli, polku prášku do pečiva a všetko zalejeme jedným a pol čtvrtlitrovým hrnčekom studeného mlieka. Základ cesta dôkladne premiešame. Ušľaháme 2 bielky a hneď je ľahko vmiešame pripraveného základu. Vezmeme formu, ktorá dá knedliam tvar. Mne sa osvedčila na bábovku - najlepšie z jenského skla, silikónu, alebo keramiky. Rozhodne NIE plechovú! Formu vytrieme maslom a vysypeme hrubou múkou. Presunieme do nej cesto a dáme do mikrovlnky "variť". Použijeme výkon 750 W a dĺžka je 8 minút. Až sa rúra vypne, počkáme asi 1 - 2 minúty a potom cesto špáradlom popícháme. Domáce knedlík vyklopíme z formy a nakrájame ostrým nožom. Domácimi knedlík v Bábovkovú forme podávame ako klasické knedle.
Komentáre k receptu Domáca knedľa v bábovkovej forme (1 komentár)
-
maja ruttkayova
15.April 2012 11:37
rychla,dobra no neviem co este dodat a hadam este moja prva!!!