Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Domáca griotka

  • nápoje
  • slovenská kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 100514x
Domáca griotka

Jemný a sladký likér višňovej chuti a vône.

vytlačiť recept Domáca griotka
recept Domáca griotka
 sa mi páči
(Recept sa páči celkom 6x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 kg cukor
1 l rum
4 l čerstvé višne

podľa potreby:

1 l vodka alebo lieh

Postup prípravy receptu

Višne umyjeme, zbavíme stopiek a pripravíme si rum a veľkú pohári o obsahu 5l, tú dobre očistíme. Do čistého skla ukladáme po vrstvách cukor a višne, vrstvy zakončíme cukrom. Pohár uzavrieme a necháme stáť na tmavom a chladnom mieste do druhého dňa. Po odležaní zalejeme rumom, ktorý by mal byť až nad poslednou vrstvou. Uzavrieme a po dobu 6 - 8 týždňov necháme uležať. Radšej si to poznačíte do kalendára, aby sme nezabudli. Počas tohto času višne s cukrom aspoň raz do týždňa premiešame drevenou vareškou. Po uplynutí predpísanej doby višne precedíme a necháme ich odkvapkať. Určite je nevyhadzujeme, je to lahôdka! Do tekutiny vlejeme vodku alebo silnejšie lieh (množstvo podľa vlastného uváženia). Domácimi griotky prelejeme do fliaš a opäť uskladníme. Je len na nás, ako dlho nám vydrží.

Komentáre k receptu Domáca griotka (1 komentár)

  • sarah 28.June 2012 20:15

    mam dotaz.naložila som si višne na griotku.pustilo to štavu ale po otvoreni nadoby to citit po skysnuti a na vrchu su plesnive višne.

Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2017 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt