Domáca griotka
- nápoje
- slovenská kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 107132x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 l | rum |
4 l | čerstvé višne |
1 kg | cukor |
podľa potreby: | |
1 l | vodka alebo lieh |
Postup prípravy receptu
Višne umyjeme, zbavíme stopiek a pripravíme si rum a veľkú pohári o obsahu 5l, tú dobre očistíme. Do čistého skla ukladáme po vrstvách cukor a višne, vrstvy zakončíme cukrom. Pohár uzavrieme a necháme stáť na tmavom a chladnom mieste do druhého dňa. Po odležaní zalejeme rumom, ktorý by mal byť až nad poslednou vrstvou. Uzavrieme a po dobu 6 - 8 týždňov necháme uležať. Radšej si to poznačíte do kalendára, aby sme nezabudli. Počas tohto času višne s cukrom aspoň raz do týždňa premiešame drevenou vareškou. Po uplynutí predpísanej doby višne precedíme a necháme ich odkvapkať. Určite je nevyhadzujeme, je to lahôdka! Do tekutiny vlejeme vodku alebo silnejšie lieh (množstvo podľa vlastného uváženia). Domácimi griotky prelejeme do fliaš a opäť uskladníme. Je len na nás, ako dlho nám vydrží.
Komentáre k receptu Domáca griotka (1 komentár)
-
sarah
28.June 2012 20:15
mam dotaz.naložila som si višne na griotku.pustilo to štavu ale po otvoreni nadoby to citit po skysnuti a na vrchu su plesnive višne.