Domáca ciabatta s olivami
- prílohy
- italská kuchyňa
- doba prípravy: 120min.
- recept zobrazen: 25696x
Domáce biely chlieb plnený olivami podávame ako prílohu k najrôznejším pokrmom, pôvodom zo Stredomoria.
Recept na 4 porcie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
3 lyžice | olivový olej |
200 ml | teplá voda |
1 štipka | cukor |
50 g | čierne olivy bez kôstky |
20 g | droždie |
400 g | hladká múka |
50 g | zelené olivy bez kôstky |
1 štipka | soľ |
Postup prípravy receptu
Z droždia, cukru a časti teplej vody pripravíme kvások. Odkvapkané olivy bez kôstok nakrájame na kolieska. Múku preosejeme. Do misy vložíme preosiatu múku, soľ, olej, zvyšok teplej vody a kvások. Všetko riadne premiešame a na doske doske spracovávame aspoň 10 minút. Cesto zaprášime múkou a necháme na teplom mieste asi 1 hodinu kysnúť. Potom cesto rozdelíme na dva rovnaké kusy a vyvaľkáme na placky 30x15 cm. Pokladom je nakrájanými olivami a každú placku v polovici preložíme. Preložíme na plech vyložený papierom na pečenie, potrieme ich olivovým olejom a nechá ešte 20 minút kysnúť. Rúru predhrejeme na 220 ° C a ciabatty pečieme asi 20 minút. Hotové necháme vychladnúť. Ciabattu nakrájame na plátky a podávame ako prílohu k obloženým misa s pršutom, syrom, paradajkami, olivami a ďalšie čerstvou zeleninou.