Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Domáca ciabatta s olivami

  • prílohy
  • italská kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 25947x
Domáca ciabatta s olivami

Domáce biely chlieb plnený olivami podávame ako prílohu k najrôznejším pokrmom, pôvodom zo Stredomoria.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Domáca ciabatta s olivami
recept Domáca ciabatta s olivami
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

3 lyžice olivový olej
200 ml teplá voda
1 štipka cukor
50 g čierne olivy bez kôstky
20 g droždie
400 g hladká múka
50 g zelené olivy bez kôstky
1 štipka soľ

Postup prípravy receptu

Z droždia, cukru a časti teplej vody pripravíme kvások. Odkvapkané olivy bez kôstok nakrájame na kolieska. Múku preosejeme. Do misy vložíme preosiatu múku, soľ, olej, zvyšok teplej vody a kvások. Všetko riadne premiešame a na doske doske spracovávame aspoň 10 minút. Cesto zaprášime múkou a necháme na teplom mieste asi 1 hodinu kysnúť. Potom cesto rozdelíme na dva rovnaké kusy a vyvaľkáme na placky 30x15 cm. Pokladom je nakrájanými olivami a každú placku v polovici preložíme. Preložíme na plech vyložený papierom na pečenie, potrieme ich olivovým olejom a nechá ešte 20 minút kysnúť. Rúru predhrejeme na 220 ° C a ciabatty pečieme asi 20 minút. Hotové necháme vychladnúť. Ciabattu nakrájame na plátky a podávame ako prílohu k obloženým misa s pršutom, syrom, paradajkami, olivami a ďalšie čerstvou zeleninou.

Komentáre k receptu Domáca ciabatta s olivami (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty