Dolky naťahoválky
- chuťovky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 64985x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
2 lyžice | cukor |
2 dl | vlažné mlieko |
2 dkg | droždie |
1 štipka | soľ |
30 dkg | hladká múka |
1 dl | rum |
1 dl | olej |
2 ks | vajcia |
20 dkg | polohrubá múka |
na ozdobu: | |
šľahačka | |
tvaroh | |
marmeláda | |
podľa potreby: | |
olej na vyprážanie |
Postup prípravy receptu
Z uvedených surovín zarobíme redšie cesto, ktoré necháme asi 1 / 2 hodiny kysnúť. Po vykysnutí vykrajujeme lyžicou z cesta kúsky, z ktorých rukami naťahujeme placky a vložíme na panvicu k osmaženej. Oleja dáme zhruba toľko ako keď smažíme rezne. Vdolečky rýchlo obraciame, pretože sú naozaj rýchlo hotové. Nakoniec vdolky natahováky pomažte marmeládou, pridáme lyžičku šľahaného tvarohu a šľahačku. Z tohto cesta pripravíme asi 30 kusov vdolečků, výborne chutia teplé aj studené.