Dokonalý čerešňový koláč
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 10572x
Naozaj vydarený recept, určite vyskúšajte! Vrstva chrumkavých mandlí pod ovocím je skvelý nápad.
(Recept sa páči celkom 3x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
1 balíček | vanilkový cukor |
300 g | maslo |
500 g | hladká múka |
1 balíček | prášok do pečiva |
180 g | cukor múčka |
1 ks | vajcia |
1 štipka | soľ |
1 lyžička | mletá škorica |
1 lyžička | citrónová kôra |
na ozdobu: | |
cukor múčka | |
náplň: | |
1 miska | vykôstkované čerešne |
120 g | mandle |
Postup prípravy receptu
Zmäknuté maslo zmiešame s múku, práškom do pečiva, práškovým cukrom, vanilkovým cukrom, škoricou, citrónovou kôrou a štipkou soli. Pridáme vajcia a vypracujeme cesto podobné drobence. Čerešne umyjeme, necháme odkvapkať a vykôstkujeme. Polovicu drobenkového cesta vtlačíme do formy (pekáča) vyloženej papierom na pečenie a posypeme na kúsky nasekanými mandľami. Na vrstvu mandliček rozložíme ovocie, posypeme vanilkovým cukrom a navrch dáme zvyšok drobenkového cesta. Čerešňový koláč pečieme na 200 ° C cca 40 minút podľa typu rúry. Na tanieriku môžeme čerešňový koláč ešte pocukrovat. Je naozaj chuťovo dokonalý!