Dobrý domáci chlieb
- prílohy
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 120min.
- recept zobrazen: 88272x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 lyžice | zemiakový škrob |
3 lyžičky | soľ |
1 kg | hladká múka |
1 kocka | droždia (42g) |
3 lyžičky | celý rasca |
750 ml | sóda |
na potření: | |
voda |
Postup prípravy receptu
Soľ a droždie si v hrnčeku vymiešame, vznikne hnedá tekutina. Potom pridáme všetky ingrediencie a spracujeme v cesto. Cesto rozdelíme do dvoch silikónových foriem (koláčová, biskupský chlebíček). Alebo si vyložíme plech papierom na pečenie a na neho vytvarujeme 2 Chlebík. Cesto na domáci chlieb necháme kysnúť 1 hodinu. Povrch chleba potrieme vodou a dáme piecť do rúry. Počas pečenia ešte vodou potierame. Hladkú múku možno nakombinovať is celozrnnú.