Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Dobrý domáci chlieb

  • prílohy
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 88272x
Dobrý domáci chlieb

Keď dôjde doma chlebík, pečieme sami, ale chce to mať čas a chuť.

vytlačiť recept Dobrý domáci chlieb
recept Dobrý domáci chlieb sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

2 lyžice zemiakový škrob
3 lyžičky soľ
1 kg hladká múka
1 kocka droždia (42g)
3 lyžičky celý rasca
750 ml sóda

na potření:

voda

Postup prípravy receptu

Soľ a droždie si v hrnčeku vymiešame, vznikne hnedá tekutina. Potom pridáme všetky ingrediencie a spracujeme v cesto. Cesto rozdelíme do dvoch silikónových foriem (koláčová, biskupský chlebíček). Alebo si vyložíme plech papierom na pečenie a na neho vytvarujeme 2 Chlebík. Cesto na domáci chlieb necháme kysnúť 1 hodinu. Povrch chleba potrieme vodou a dáme piecť do rúry. Počas pečenia ešte vodou potierame. Hladkú múku možno nakombinovať is celozrnnú.

Komentáre k receptu Dobrý domáci chlieb (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2023 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty