Dobrá Bučková tlačenka
- chuťovky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 75min.
- recept zobrazen: 27226x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
500 g | surový bôčik |
soľ | |
2 lyžice | strúhanka |
2 lyžice | hladká múka |
4 strúčiky | cesnak |
mleté čierne korenie | |
4 ks | vajcia |
1-2 lyžičiek | vegeta |
Postup prípravy receptu
Všetky suroviny zmiešame v mise. Cesnak si vopred olúpeme a prelisujeme. Soľ a korenie ako kto má rád - dávam o trochu viac korenia ako soli, každého asi 2 štipky. Zmesou plníme tlačenková črevá. Celé ešte raz zabalíme do igelitového vrecka a 1 hodinu varíme v tlakovom hrnci vo vode. Vrecúško s Bučková tlačenku musí byť vo vode ponorený. Bučková tlačenku necháme vychladnúť, nakrájame a podávame. Plátky Bučková tlačenky najlepšie kladieme na horčicou potretie chlieb.