Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Diviak na šampiňónoch

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 31499x
Diviak na šampiňónoch

Zver sa v jedálničku nevyskytuje príliš často, preto je dobré mať po ruke rýchly recept.

vytlačiť recept Diviak na šampiňónoch
recept Diviak na šampiňónoch
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 ks väčšie cibule
300 g Kanc stehno
300 g šampiňóny
olivový olej
1/2 balíčku korenie na divočinu
soľ
2 lyžice škrobovitá múčka na mäso
3 dl biele víno

Postup prípravy receptu

Mäso dobre očistíme, pokrájame na väčšie rezance, okoreníme - použijeme korenia na divočinu. Narovnáme do misky (s viečkom), pokvapkáme olivovým olejom a zalejeme bielym vínom, tak aby bolo celé mäso potopených. Dáme do chladničky. Naložené mäso vydrží aj dlhšiu dobu 3 - 4 dni, je potom viac uleželé, prevoňané korením a má jemnejšiu chuť. Rozohrejeme si olej vo vyššej panvici, orestujeme nakrájanú cibuľu a podusíme na nej na plátky nakrájané šampiňóny. Vložíme pripravené mäso a opečieme. Potom mäso otočíme, zalejeme zvyškom marinády z misky a prikryjeme pokrievkou. Asi po 10 minútach mäso znovu otočíme, osolíme a necháme ešte 5 - 10 minút pod pokrievkou. V hrnčeku rozmiešame škrobovú múčku s vodou a vylejeme na zmes v panvici, dobre premiešame a necháme prejsť varom. Diviačia na šampiňónoch podávame treba s cestovinami.

Komentáre k receptu Diviak na šampiňónoch (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty