Diviak na šampiňónoch
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 31499x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 ks | väčšie cibule |
300 g | Kanc stehno |
300 g | šampiňóny |
olivový olej | |
1/2 balíčku | korenie na divočinu |
soľ | |
2 lyžice | škrobovitá múčka na mäso |
3 dl | biele víno |
Postup prípravy receptu
Mäso dobre očistíme, pokrájame na väčšie rezance, okoreníme - použijeme korenia na divočinu. Narovnáme do misky (s viečkom), pokvapkáme olivovým olejom a zalejeme bielym vínom, tak aby bolo celé mäso potopených. Dáme do chladničky. Naložené mäso vydrží aj dlhšiu dobu 3 - 4 dni, je potom viac uleželé, prevoňané korením a má jemnejšiu chuť. Rozohrejeme si olej vo vyššej panvici, orestujeme nakrájanú cibuľu a podusíme na nej na plátky nakrájané šampiňóny. Vložíme pripravené mäso a opečieme. Potom mäso otočíme, zalejeme zvyškom marinády z misky a prikryjeme pokrievkou. Asi po 10 minútach mäso znovu otočíme, osolíme a necháme ešte 5 - 10 minút pod pokrievkou. V hrnčeku rozmiešame škrobovú múčku s vodou a vylejeme na zmes v panvici, dobre premiešame a necháme prejsť varom. Diviačia na šampiňónoch podávame treba s cestovinami.