Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Diviacky steak

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 137913x
Diviacky steak

Máte radi zverinu? A máte možnosť pripraviť si nezvyčajné menu z diviačia? Vyskúšajte recept na diviaky steak.

vytlačiť recept Diviacky steak
recept Diviacky steak
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 kg Kotleta z diviačia
olivový olej
tymián
1/2 balíčku korenie na divočinu

podľa chuti:

soľ
chilli olej
mleté čierne korenie

príloha:

hranolky

Postup prípravy receptu

Mäso dobre očistíme, pokrájame na hrubšie plátky, posypeme korením a okoreníme - použijeme korenia na divočinu. Nezabudneme pridať ešte čerstvý alebo sušený tymian a mäso naložíme do olivového oleja. Naložené mäso vydrží aj dlhšiu dobu 3 - 4 dni, je potom viac uleželé a prevoňané korením a má jemnejšiu chuť. Rozohrejeme si olej vo vyššej panvici, vložíme pripravené mäso a sprudka opečieme. Potom mäso otočíme a prikryjeme pokrievkou. Asi po 5 minútach mäso znovu otočíme, osolíme, potrieme cesnakom, pokvapkáme chilli olejom a necháme ešte 5 - 10 minút pod pokrievkou. Medzitým si fritujete hranolky a pripravíme si zeleninovú prílohu na tanieri. Diviaky steak podávame s ostrým kečupom, tatárskou omáčkou alebo s pikantná horčicou.

Komentáre k receptu Diviacky steak (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty