Diviacky steak
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 137913x
Máte radi zverinu? A máte možnosť pripraviť si nezvyčajné menu z diviačia? Vyskúšajte recept na diviaky steak.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 kg | Kotleta z diviačia |
olivový olej | |
tymián | |
1/2 balíčku | korenie na divočinu |
podľa chuti: | |
soľ | |
chilli olej | |
mleté čierne korenie | |
príloha: | |
hranolky |
Postup prípravy receptu
Mäso dobre očistíme, pokrájame na hrubšie plátky, posypeme korením a okoreníme - použijeme korenia na divočinu. Nezabudneme pridať ešte čerstvý alebo sušený tymian a mäso naložíme do olivového oleja. Naložené mäso vydrží aj dlhšiu dobu 3 - 4 dni, je potom viac uleželé a prevoňané korením a má jemnejšiu chuť. Rozohrejeme si olej vo vyššej panvici, vložíme pripravené mäso a sprudka opečieme. Potom mäso otočíme a prikryjeme pokrievkou. Asi po 5 minútach mäso znovu otočíme, osolíme, potrieme cesnakom, pokvapkáme chilli olejom a necháme ešte 5 - 10 minút pod pokrievkou. Medzitým si fritujete hranolky a pripravíme si zeleninovú prílohu na tanieri. Diviaky steak podávame s ostrým kečupom, tatárskou omáčkou alebo s pikantná horčicou.