Divá kačica na pomarančoch
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- recept zobrazen: 54772x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
5 guličiek | celý čierne korenie |
1 štipka | tymián |
5 guličiek | celé nové korenie |
1 lyžička | oregano |
soľ | |
1 konzerva | sterilizované šampiňóny |
1 ks | cibula |
1 ks | divá kačica |
1 ks | pomaranč |
4 ks | bobkový list |
1 lyžica | tuk |
Postup prípravy receptu
Kačicu očistíme, rozpolíme a nasolíme. Necháme ju v chlade odležať asi 3 hodiny. Pomaranč umyjeme a okrájíme z neho kôru. Cibuľu olúpeme a nakrájame na štvrtky. Šampiňóny scedíme. V kastróle rozpustíme masť alebo tuk, pridáme cibuľu, šampiňóny, pomarančovú kôru a všetky koreniny. Môžeme použiť mulový vrecúško. Potom pridáme kačicu. Všetko restujeme na miernom ohni asi 30 minút. Potom všetko zalejeme asi 2 dl vody a dusíme do vysmahnutí šťavy. Potom opäť orestujeme a opäť zalejeme rovnakým množstvom vody. Zvyšok vody rozmiešame s múkou na zahustenie. Keď je kačica mäkká, zahustíme omáčku podľa potreby. Divokú kačicu na pomarančoch podľa Kosti podávame s varenými malými zemiaky.