Dijonský koláč
- hlavné chody
- francouzská kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 62055x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
1 balíček | lístkové cesto |
náplň: | |
4 lyžice | dijonská horčica |
400 g | mleté mäso |
1 ks | paradajka |
200 g | tvrdý syr |
1 balíček | provensálske bylinky |
2 ks | cibula |
Postup prípravy receptu
Lístkové cesto rozvaľkáme, bude stačiť zhruba 1 / 2 balíčka, vyvaľkáme tak, aby sme cestom vyložili celú kruhovú formu (remoska) a kus nám zostal na prehnutí hore. Cesto rozložíme do vymastenej formy. Zeleninu očistíme. Cesto vo forme potrieme najskôr asi 4 lyžicami ostré dijonskej horčice, na ňu rozložíme mleté mäso alebo aj iné podľa chuti a posypeme provensálskym korením. Cibuľu nakrájame na půlkolečka, pridáme ju k mäsu a nakoniec ako poslednú vrstvu poukladáme koláč na kolieska nakrájaným paradajkou . Dijonskej koláč zasypeme syrom. Pečieme asi 25 minút vo vyhriatej rúre. Dijonskej koláč podávame teplý a nakrájaný na trojuholníčky.