Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Dijonský koláč

  • hlavné chody
  • francouzská kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 62055x
Dijonský koláč

Jednoduchý slaný a mierne pikantná koláč z lístkového cesta.

vytlačiť recept Dijonský koláč
recept Dijonský koláč
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

cesto:

1 balíček lístkové cesto

náplň:

4 lyžice dijonská horčica
400 g mleté mäso
1 ks paradajka
200 g tvrdý syr
1 balíček provensálske bylinky
2 ks cibula

Postup prípravy receptu

Lístkové cesto rozvaľkáme, bude stačiť zhruba 1 / 2 balíčka, vyvaľkáme tak, aby sme cestom vyložili celú kruhovú formu (remoska) a kus nám zostal na prehnutí hore. Cesto rozložíme do vymastenej formy. Zeleninu očistíme. Cesto vo forme potrieme najskôr asi 4 lyžicami ostré dijonskej horčice, na ňu rozložíme mleté mäso alebo aj iné podľa chuti a posypeme provensálskym korením. Cibuľu nakrájame na půlkolečka, pridáme ju k mäsu a nakoniec ako poslednú vrstvu poukladáme koláč na kolieska nakrájaným paradajkou . Dijonskej koláč zasypeme syrom. Pečieme asi 25 minút vo vyhriatej rúre. Dijonskej koláč podávame teplý a nakrájaný na trojuholníčky.

Komentáre k receptu Dijonský koláč (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty