Dievčenská čokoládová torta
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 27189x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
150 g | cukor krupica |
1 ks | vanilkový cukor |
8 ks | vajcia |
100 g | vlašské orechy |
100 g | piškóty |
1 štipka | soľ |
100 g | horká čokoláda |
podľa potreby: | |
čokoládová poleva | |
tuk | |
marhuľová marmeláda | |
strúhanka |
Postup prípravy receptu
Piškóty a orechy jemne pomelieme. Čokoládu nastrúhame na jemnom strúhadle. Vajcia rozklepneme a oddelíme žĺtky od bielkov. Bielky vyšľaháme na tuhý sneh a zašľaháme do neho polovicu cukru. Žĺtky s druhou polovicou cukru, vanilkovým cukrom a soľou vymiešame do peny. Pridáme tuhý sneh a nakoniec vmiešame piškóty, čokoládu a orechy. Cestom naplníme formu, ktorú sme vymazali a vysypali strúhankou. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 ° C asi 40 minút. Upečený čokoládový korpus necháme vychladnúť. Po vychladnutí korpus rozrežeme a potrieme džemom. Priklopíme a polejeme čokoládovou polevou. Po stuhnutí zdobíme podľa vlastnej fantázie. Ak chceme tortu mať slávnostnejší, naplníme ho akýmkoľvek krémom, ktorý máme radi.