Diétny zemiakový šalát
- prílohy
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 90min.
- recept zobrazen: 71706x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1/2 plechovky | sterilizovaný hrášok |
1 kg | zemiaky v šupke |
1 lyžica | citrónová šťava |
2 ks | Mrkva |
2 kelímky | nízkotučný jogurt |
2 lyžice | olivový olej |
1 ks | petržlen |
1 ks | malý zeler |
1/2 ks | cibula |
podľa chuti: | |
soľ | |
mleté čierne korenie |
Postup prípravy receptu
Zemiaky uvaríme v šupke. Zemiaky necháme vychladnúť a olúpeme. Očistenú zeleninu uvaríme v osolenej vode, scedíme cez sito. Vychladnutú zeleninu nakrájame na kocky - použijeme pretlačovacej koliesko. Cibuľu nakrájame na drobné kocky a sparíme ju horúcou vodou. Necháme odkvapkať. Zemiaky a zeleninu na kocky vložíme do väčšej misy, pridáme sterilizovaný hrášok, sparenú cibuľu. Pokvapkáme citrónovou šťavou, olivovým olejom, dochutíme soľou a mletým korením. Premiešame s jogurtom a dáme na pár hodín do chladu. Zemiakový šalát môžeme nechať uležať aj 24 hodín, chutí potom ešte lepšie. Ak nedržíme diétu, pridáme miesto jogurtu aj pár lyžíc majolku.