Diétne plnené vajcia
- chuťovky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 25min.
- recept zobrazen: 130317x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 lyžica | majonéza light |
3 ks | vajcia |
2 lyžice | kyslá smotana light |
na ozdobu: | |
petržlen | |
1 lyžica | sekaná pažítka |
podľa chuti: | |
1/2 lyžičky | plnotučná hocico |
soľ | |
podľa potreby: | |
ľadový šalát | |
mleté čierne korenie | |
cherry paradajka |
Postup prípravy receptu
Vajcia uvaríme natvrdo, ale nemala by byť prevarená. Uvarené vajcia schladíte, olúpeme a rozkrojíme na polovice. Z vajec vyberieme uvarený žĺtok. Žĺtky vložíme do misky. Pridáme horčicu a vymiešame. Pre lepšiu konzistenciu pridáme ešte 1rovnou lyžicu kyslej smotany, osolíme a okoreníme podľa chuti. Touto zmesou vyplníme polovičky uvarených bielkov. Zostávajúce štvrtinu hmoty zriedime ešte raz lyžicou kyslej smotany a raz rovno lyžicou ľahké majonézy a nasekanou pažítkou. Na tanier poukladáme listy ľadového šalátu, na neho upravíme plnené polovičky vajec, preložíme polovicami nakrájaných cherry paradajok. Na záver je prelejeme zostávajúce zálievkou. Diétne plnená vajcia zdobíme petržlenovou vňaťou a podávame s celozrným pečivom. Bez pečiva je kalorická hodnota asi 450 kcal na celý produkt.