Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Diétne kysnuté buchty

  • múčniky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 66087x
Diétne kysnuté buchty

Miesto oleja či masla dajte do buchiet smotanu na šľahanie. Hneď budú buchty o niečo menej kalorickejšie!

vytlačiť recept Diétne kysnuté buchty
recept Diétne kysnuté buchty sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

cesto:

1 dl mlieko
500 g hladká múka
1/2 kocky droždie
250 ml smotana na šľahanie
3 ks žĺtok
5 lyžíc cukor kryštál

na potření:

3 ks bielok

náplň:

tvaroh
soľ
cukor múčka

náplň 2:

mletý mak

náplň 3:

lekvár

podľa potreby:

tuk na vymazanie

Postup prípravy receptu

Z vlažnej smotany, cukru a droždia si pripravíme kvások. Odmeriame si múku, pridáme žĺtky a trochu soli a vmiešame vyplývajúci kvások. Cesto dobre premiesime. Podľa potreby pridáme mlieko, aby cesto malo správnu konzistenciu. Cesto dobre premiešame a premiesime. Cesto necháme asi hodinu kysnúť na teplom mieste. Počas tejto doby ho premiešame. Vykysnuté cesto vyvaľkáme na plát s hrúbkou približne centimeter. Plát rozdelíme na štvorce o strane asi 5cm. Povrch štvorčekov pokladieme primeraným množstvom obľúbené náplne. Buchty kladieme do vymasteného pekáča spojom nadol v asi centimetrových rozostupoch. Nakoniec buchty potierame bielkom. Pred pečením je ešte chvíľu takto necháme kysnúť. Buchty následne pečieme pri 185 ° C, po 10-tich minútach znížime teplotu asi na 150 ° C a pečieme ešte ďalších 15 minút. Hotové buchty necháme vychladnúť a pocukrujeme je práškovým cukrom.

Komentáre k receptu Diétne kysnuté buchty (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty