Dierované rezy
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 145543x
Recept na rýchlu a veľmi chutnú buchtu, na ktorej prípravu iste všetko doma nájdeme.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
2 lyžice | olej |
350 g | polohrubá múka |
1 balíček | prášok do pečiva |
2 ks | vajcia |
190 ml | mlieko |
200 g | cukor piesok |
štipiek | soľ |
120 g | maslo |
poleva: | |
300 g | cukor múčka |
40 g | kakao |
6 kvapiek | rumová trest |
180 g | maslo |
6 lyžíc | horúca voda |
Postup prípravy receptu
Maslo si rozpustíme a necháme vychladnúť. Do väčšej misy nasypeme múku, soľ, cukor, prášok do pečiva a metličkou všetko premiešame. Do sypkých surovín rozklepneme vajcia, prilejeme olej, mlieko a nakoniec vychladnuté tekuté maslo. Metličkou starostlivo vymiešame do hladkého cesta. Rúru predhrejeme na 165 ° C, hlbší plech vystříkáme jedlým olejom. Pripravené cesto vylejeme na plech a pečieme približne 45 minút. Medzitým na platničke zvaríme maslo, horúcu vodu a rumové trest, vmiešame cukor zmiešaný s kakaom a rozvaríme na hladkú polevu, ktorú necháme vychladnúť. Upečené cesto necháme vychladnúť, poprepichujeme ho špajlí a napríklad čínskymi paličkami (ideálne sú 2 druhy dier), polejeme polevou a po stuhnutí krájame na rezy. Dierované rezy miznú až moc rýchlo.