Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Dierkované koláčiky

  • cukrovinky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 131617x
Dierkované koláčiky

Důklové koláčiky alias sádláky. Tradičné zákusky alebo pečivo k čaju.

vytlačiť recept Dierkované koláčiky
recept Dierkované koláčiky
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

cesto:

50 g kakao
150 g cukor múčka
160 g hladká múka
150 g sadlo

na obalenie:

vanilkový cukor

na ozdobu:

marmeláda

Postup prípravy receptu

Masť necháme na stole, aby získalo izbovú teplotu. Vymiešame ho s cukrom, múkou a kakaom a vypracujeme hladké cesto. To necháme chvíľu odpočinúť. Odpočinuté cesto ľahko prepracujeme a vyvaľkáme z neho asi 1cm tlustý plát. Z neho vykrajujeme kolieska. Doprostred každého kolieska vytvoríme palcom alebo trdlo z mažiara jamku. Takto pripravená kolieska kladieme na plech vyložený papierom na pečenie alebo slabo vymastený. Pečieme v predhriatej rúre na skôr nižšiu teplotu. Jamky upečených koláčikov ozdobíme marmeládou a obalíme v cukre.

Komentáre k receptu Dierkované koláčiky (1 komentár)

  • alenka 06.October 2015 08:24

    lomnica

Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty