Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Diabolské kuracie stehienka

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 129312x
Diabolské kuracie stehienka

Milovníci ostrejších pokrmov určite nepohrdnú diabolskými kuracími stehienkami, upečeným v rúre alebo na grile.

vytlačiť recept Diabolské kuracie stehienka
recept Diabolské kuracie stehienka
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

100 g tuk
4 - 6 ks kuracie stehná

marináda:

1 lyžička mletá sladká paprika
1 lyžička mletá chilli paprička
4 strúčiky cesnak
1/2 lyžičky mletý kmín
mleté čierne korenie
5 lyžíc olej
2 lyžičky strúhaný chren
soľ
1 lyžica plnotučná horčica

Postup prípravy receptu

Cesnak ošúpeme a prelisujeme. Z korenia, oleja, chrenu a horčica vymiešame marinádu, ktorú dôkladne potrieme zo všetkých strán kuracie stehná. Mäso necháme v marináde uležať niekoľko hodín, najlepšie do druhého dňa. Kuracie stehná položíme do tukom vytřeného pekáča. K vymazanie môžeme použiť napríklad Ramu, na chuti mäsa nič nepokazí, ba naopak. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 45 minút pri teplote len 150 ° C, aby sa mäso nevysušili. Upečená křidýlka musí byť mäkká a mať chrumkavú kožičku. Počas pečenia kuracie stehná obrátime, prípadne mierne podlejeme vodou, alebo pod mäsom necháme rozpustiť ešte trochu tuku. Pokiaľ sme vlastníkmi záhradného grilu alebo teplovzdušnej rúry s grilom, môžeme stehná grilovať. V každom prípade chutia diabolsky, nezáleží na spôsobe pečenie. Diabolská kuracie stehienka môžeme podávať len s chlebom a čerstvou zeleninou alebo zeleninovým šalátom.

Komentáre k receptu Diabolské kuracie stehienka (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty