Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Diabolská kačacia pečeň

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 25999x
Diabolská kačacia pečeň

Restovanou kačacia pečeň s ostrou omáčkou. Výborne chutia s kuskusom alebo rezancami.

Recept na 3 porcie.

vytlačiť recept Diabolská kačacia pečeň
recept Diabolská kačacia pečeň sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

2 lyžice nakladané kapary
600 g kačacia pečeň
4 strúčiky cesnak
3 lyžice nakladaný bambus
2 lyžice zemiaková múčka
5 ks vňaťovú cibuľka
4 lyžice paradajková omáčka s olivami
4 ks sušené paradajky
4 ks nakladané feferónky

podľa chuti:

mleté čierne korenie
soľ
sójová omáčka

podľa potreby:

mäsový vývar

Postup prípravy receptu

Pečeň očistíme, umyjeme, osušíme a překrájíme na väčšie kúsky. Potom je okoreníme a obalíme v zemiakovej múčke. Cesnak ošúpeme a prelisujeme. Sušené paradajky necháme odkvapkať a nakrájame na prúžky. Cibuľovou vňať očistíme a nakrájame na kolieska. Kapary a bambus necháme odkvapkať a podľa potreby překrájíme. Feferónky jemne usekáme. Na rozpálenom oleji orestujeme pečeň zo všetkých strán. Za stáleho miešania pridáme paradajky, cesnak, feferónky, kapary, bambus a cibuľku. Teraz vmiešame paradajkovou omáčku s olivami. Môžeme ju nahradiť rajským pretlakom. Podlejeme vývarom, ochutíme sójovou omáčkou a krátko podusíme. Zakryjeme na 5 minút pokrievkou a uchováme na teple, aby chute dobre prolnuly. Kačacia pečeň s ostrou omáčkou podávame s kuskusom alebo cestovinami.

Komentáre k receptu Diabolská kačacia pečeň (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty