Diabolská kačacia pečeň
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 25999x
Restovanou kačacia pečeň s ostrou omáčkou. Výborne chutia s kuskusom alebo rezancami.
Recept na 3 porcie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 lyžice | nakladané kapary |
600 g | kačacia pečeň |
4 strúčiky | cesnak |
3 lyžice | nakladaný bambus |
2 lyžice | zemiaková múčka |
5 ks | vňaťovú cibuľka |
4 lyžice | paradajková omáčka s olivami |
4 ks | sušené paradajky |
4 ks | nakladané feferónky |
podľa chuti: | |
mleté čierne korenie | |
soľ | |
sójová omáčka | |
podľa potreby: | |
mäsový vývar |
Postup prípravy receptu
Pečeň očistíme, umyjeme, osušíme a překrájíme na väčšie kúsky. Potom je okoreníme a obalíme v zemiakovej múčke. Cesnak ošúpeme a prelisujeme. Sušené paradajky necháme odkvapkať a nakrájame na prúžky. Cibuľovou vňať očistíme a nakrájame na kolieska. Kapary a bambus necháme odkvapkať a podľa potreby překrájíme. Feferónky jemne usekáme. Na rozpálenom oleji orestujeme pečeň zo všetkých strán. Za stáleho miešania pridáme paradajky, cesnak, feferónky, kapary, bambus a cibuľku. Teraz vmiešame paradajkovou omáčku s olivami. Môžeme ju nahradiť rajským pretlakom. Podlejeme vývarom, ochutíme sójovou omáčkou a krátko podusíme. Zakryjeme na 5 minút pokrievkou a uchováme na teple, aby chute dobre prolnuly. Kačacia pečeň s ostrou omáčkou podávame s kuskusom alebo cestovinami.