Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Diabolská ihla

  • hlavné chody
  • slovenská kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 146848x
Diabolská ihla

Slávnostné jedlo, hodí sa pre všetky sviatočné dni.

vytlačiť recept Diabolská ihla
recept Diabolská ihla sa mi páči
(Recept sa páči celkom 8x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

100 g hrášok mrazený
100 g kečup
120 g slanina
600 g bravčová panenka
150 g olej
5 g čili paprička
1 dl červené víno (kvalitné)
60 g šunka
60 g paprika (červená)
10 g soľ
200 g šampiňóny

Postup prípravy receptu

Bravčovú panenku odblaneníme a nakrájame na väčšie kúsky. Tie ľahko osolíme a okoreníme. Chilli papričky očistíme, zbavíme semienok a nasekáme najemno.

Do misy vysypeme diabolskú zmes, ktorú kúpime v obchode, zalejeme olejom, pridáme chilli papričky a dobre premiešame. Potom tam vložíme mäso a necháme ho marinovať cez noc.

Cibuľu a šampiňóny očistíme. Slaninu nakrájame na väčšie kocky, cibuľu na osminy alebo štvrtiny a šampiňóny zbavíme nožičiek. Uleželé mäso potom striedavo napichujeme s cibuľou, šampiňóny a slaninou. Špízy prudko opečieme na oleji - odložíme do tepla.

Šťava

Zvyšnú cibuľu a šampiňóny nakrájame na kocky, šunku na malé rezančeky, všetko to orestujeme, pridáme mrazený zelený hrášok, kečup, na rezance nakrájanou kapie, všetko to zalejeme červeným vínom a dusíme. Do šťavy ukladáme špízy, ešte krátko podusíme a možno trochu dochutíme podľa vašu chuti.

Komentáre k receptu Diabolská ihla (1 komentár)

  • stanka 15.August 2016 22:09

    môžebyť faj ešte som to neskúšaja ll ingredincie nie sú takľe naročne

Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2017 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt