Diabolská ihla
- hlavné chody
- slovenská kuchyňa
- doba prípravy: 90min.
- recept zobrazen: 148526x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
150 g | olej |
5 g | čili paprička |
1 dl | červené víno (kvalitné) |
60 g | šunka |
60 g | paprika (červená) |
10 g | soľ |
200 g | šampiňóny |
100 g | hrášok mrazený |
100 g | kečup |
120 g | slanina |
600 g | bravčová panenka |
Postup prípravy receptu
Bravčovú panenku odblaneníme a nakrájame na väčšie kúsky. Tie ľahko osolíme a okoreníme. Chilli papričky očistíme, zbavíme semienok a nasekáme najemno.
Do misy vysypeme diabolskú zmes, ktorú kúpime v obchode, zalejeme olejom, pridáme chilli papričky a dobre premiešame. Potom tam vložíme mäso a necháme ho marinovať cez noc.
Cibuľu a šampiňóny očistíme. Slaninu nakrájame na väčšie kocky, cibuľu na osminy alebo štvrtiny a šampiňóny zbavíme nožičiek. Uleželé mäso potom striedavo napichujeme s cibuľou, šampiňóny a slaninou. Špízy prudko opečieme na oleji - odložíme do tepla.
Šťava
Zvyšnú cibuľu a šampiňóny nakrájame na kocky, šunku na malé rezančeky, všetko to orestujeme, pridáme mrazený zelený hrášok, kečup, na rezance nakrájanou kapie, všetko to zalejeme červeným vínom a dusíme. Do šťavy ukladáme špízy, ešte krátko podusíme a možno trochu dochutíme podľa vašu chuti.
Komentáre k receptu Diabolská ihla (1 komentár)
-
stanka
15.August 2016 22:09
môžebyť faj ešte som to neskúšaja ll ingredincie nie sú takľe naročne