Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Dia jahodový džem z domácej pekárne

  • prílohy
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 118047x
Dia jahodový džem z domácej pekárne

Jahôd je všade dosť, takže jeden jednoduchý recept, ako si pripraviť domáce dia džem v našej pekárni.

vytlačiť recept Dia jahodový džem z domácej pekárne
recept Dia jahodový džem z domácej pekárne sa mi páči
(Recept sa páči celkom 3x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

250 g dia želírovací cukor
700 g jahody
1/2 lyžičky kyselina citrónová

Postup prípravy receptu

Na tento džem sa najviac hodia malé až stredné vyzreté jahody. Jahody zbavíme lístočkov, opláchneme, necháme odkvapkať a rozštvrtíme. Štvrťky dáme do nádoby v pekárni, pridáme kyselinu citrónovú a nakoniec všetko zasypeme dia želírovacím cukrom. Pekáreň zapneme na program marmeláda a necháme ju 1:20 pracovať. Horúci džem preložíme do suchých čistých pohárov, uzavrieme a otočíme viečkom nadol. Dia jahodový džem z domácej pekárne skladujeme v tme av chlade.

Komentáre k receptu Dia jahodový džem z domácej pekárne (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty