Dia jahodový džem z domácej pekárne
- prílohy
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 90min.
- recept zobrazen: 118047x
Jahôd je všade dosť, takže jeden jednoduchý recept, ako si pripraviť domáce dia džem v našej pekárni.
(Recept sa páči celkom 3x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
250 g | dia želírovací cukor |
700 g | jahody |
1/2 lyžičky | kyselina citrónová |
Postup prípravy receptu
Na tento džem sa najviac hodia malé až stredné vyzreté jahody. Jahody zbavíme lístočkov, opláchneme, necháme odkvapkať a rozštvrtíme. Štvrťky dáme do nádoby v pekárni, pridáme kyselinu citrónovú a nakoniec všetko zasypeme dia želírovacím cukrom. Pekáreň zapneme na program marmeláda a necháme ju 1:20 pracovať. Horúci džem preložíme do suchých čistých pohárov, uzavrieme a otočíme viečkom nadol. Dia jahodový džem z domácej pekárne skladujeme v tme av chlade.