Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Dejvická Šumava

  • prílohy
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 126507x
Dejvická Šumava

U nás sme podľahli kúzlu doma upečeného pečiva a preto prinášam vždy nové recepty. Tentoraz na našu úpravu klasickej Šumavy.

vytlačiť recept Dejvická Šumava
recept Dejvická Šumava sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

cesto:

55 g celozrnná ražná múka
1 lyžica cukor krupica
55 g špaldová celozrnná múka
1,5 lyžice ocot
290 ml vlažná voda
270 g celozrnná pšeničná múka
1,5 lyžice mletý kmín
110 g chlebová ražná múka
1 lyžica soľ
1,5 lyžice olej
2 lyžičky sušené droždie

na ozdobu:

2 lyžice tmavý sezam

Postup prípravy receptu

V mise premiešame múky s droždím, soľou, rascou a cukrom. Prilejeme vodu zmiešanú s octom a olejom a zarobíme tuhé cesto, ktoré necháme takmer hodinu kysnúť. Rúru predhrejeme na 200 ° C a chleba v ňom buď ako klasický bochník, alebo v chlebovej forme upečieme dozlatista. Pred pečením potrieme Dejvická šumavud vodou a posypeme sezamom.

Komentáre k receptu Dejvická Šumava (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2022 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty