Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Dedové pečené koleno

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 143700x
Dedové pečené koleno

Dobré bravčové koleno (zadné). Čím väčšie, tým lepšie.

vytlačiť recept Dedové pečené koleno
recept Dedové pečené koleno
 sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 - 2 ks cibula
4 - 6 strúčikov cesnak
50 g sadlo
1 ks bravčové koleno (zadné)
1 lyžica drvená rasca
1 lyžica soľ
200 ml voda
2 lyžice kremžská horčica
300 - 500 ml svetlé pivo

Postup prípravy receptu

Pred samotnou úpravou narežeme po celom kolenu kožou hlbšími zárezmi. Potom koleno vykostíme, roztvorte a nasolíme, zabalíme a dáme cez noc do chladničky. Druhý deň koleno rozbalíme, potrieme horčicou a dobre zabalíme pomocou kuchynského provázku alebo silnejšie nite. Cibuľu a cesnak očistíme a oboje nasekáme. Koleno vložíme do pekáča, posypeme cibuľou, cesnakom, drveným kmínom a pridáme masť. Podlejeme vodou a pivom. Pekáčik prikryjeme a dáme do rozohriatej rúry na 200 ° C piecť. Počas pečenia koleno často podlievame a obraciame. Dědová pečené koleno podávame so šťouchanými zemiaky, strúhaným chrenom a horčicou.

Komentáre k receptu Dedové pečené koleno (2 komentáre)

  • Pavel 31.May 2020 14:16

    Tá horčica musí byť?

  • bozenna 06.April 2011 23:15

    ja som to robila je velmi dobré a piekla som to 3 hod. zakrité na 180ˇ C

Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty