Dedové pečené koleno
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 150min.
- recept zobrazen: 143700x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 - 2 ks | cibula |
4 - 6 strúčikov | cesnak |
50 g | sadlo |
1 ks | bravčové koleno (zadné) |
1 lyžica | drvená rasca |
1 lyžica | soľ |
200 ml | voda |
2 lyžice | kremžská horčica |
300 - 500 ml | svetlé pivo |
Postup prípravy receptu
Pred samotnou úpravou narežeme po celom kolenu kožou hlbšími zárezmi. Potom koleno vykostíme, roztvorte a nasolíme, zabalíme a dáme cez noc do chladničky. Druhý deň koleno rozbalíme, potrieme horčicou a dobre zabalíme pomocou kuchynského provázku alebo silnejšie nite. Cibuľu a cesnak očistíme a oboje nasekáme. Koleno vložíme do pekáča, posypeme cibuľou, cesnakom, drveným kmínom a pridáme masť. Podlejeme vodou a pivom. Pekáčik prikryjeme a dáme do rozohriatej rúry na 200 ° C piecť. Počas pečenia koleno často podlievame a obraciame. Dědová pečené koleno podávame so šťouchanými zemiaky, strúhaným chrenom a horčicou.
Komentáre k receptu Dedové pečené koleno (2 komentáre)
-
Pavel
31.May 2020 14:16
Tá horčica musí byť?
-
bozenna
06.April 2011 23:15
ja som to robila je velmi dobré a piekla som to 3 hod. zakrité na 180ˇ C