Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Dedov rezeň

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 126711x
Dedov rezeň

Výborné využitie všetkých tepelne spracovaných zvyškov mäsa.

vytlačiť recept Dedov rezeň
recept Dedov rezeň
 sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

olej na vyprážanie
4 ks vajcia
25 dkg tepelne spracované mäso
4 lyžice hladká múka
1 lyžica sójová omáčka
1 ks cibula
25 dkg parkový saláma
1 lyžička karí korenie

podľa chuti:

soľ
mleté čierne korenie

Postup prípravy receptu

Cibuľu očistíme a nasekáme najemno. Mäso nakrájame na rezance. Do väčšej misky dáme pokrájané mäso a parkový salámu, pridáme cibuľu, karí korenie, namiesto neho môžeme použiť zabíjačkové korenie. Do zmesi pridáme sójovú omáčku, múku, vajcia a podľa chuti nakoniec osolíme a okoreníme. Nakoniec všetko dobre premiešame, aby sa všetko spojilo. Najlepšie na liatinovou kruhovú panvicu s olejom dáme polovicu zmesi a rozprestrieme po celej ploche panvice. Po osmaženej z jednej strany rezeň obrátime a opražíme aj druhú stranu. Po osmaženej ešte na panvici rezeň rozpolíme a prenesieme na tanier. To isté urobíme iz druhou polovicou zmesi. Ako príloha sú dobré varené zemiaky s tatárskou omáčkou a sterilizovaným červeným alebo bielym kapustou, prípadne šalátom z čínskej kapusty.

Komentáre k receptu Dedov rezeň (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2023 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty