Dedov rezeň
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 126711x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
olej na vyprážanie | |
4 ks | vajcia |
25 dkg | tepelne spracované mäso |
4 lyžice | hladká múka |
1 lyžica | sójová omáčka |
1 ks | cibula |
25 dkg | parkový saláma |
1 lyžička | karí korenie |
podľa chuti: | |
soľ | |
mleté čierne korenie |
Postup prípravy receptu
Cibuľu očistíme a nasekáme najemno. Mäso nakrájame na rezance. Do väčšej misky dáme pokrájané mäso a parkový salámu, pridáme cibuľu, karí korenie, namiesto neho môžeme použiť zabíjačkové korenie. Do zmesi pridáme sójovú omáčku, múku, vajcia a podľa chuti nakoniec osolíme a okoreníme. Nakoniec všetko dobre premiešame, aby sa všetko spojilo. Najlepšie na liatinovou kruhovú panvicu s olejom dáme polovicu zmesi a rozprestrieme po celej ploche panvice. Po osmaženej z jednej strany rezeň obrátime a opražíme aj druhú stranu. Po osmaženej ešte na panvici rezeň rozpolíme a prenesieme na tanier. To isté urobíme iz druhou polovicou zmesi. Ako príloha sú dobré varené zemiaky s tatárskou omáčkou a sterilizovaným červeným alebo bielym kapustou, prípadne šalátom z čínskej kapusty.