Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Dedinský chlieb

  • prílohy
  • česká kuchyňa
  • recept zobrazen: 6060x
Dedinský chlieb

Upečte si doma rýchlo a chutne chlieb.

vytlačiť recept Dedinský chlieb
recept Dedinský chlieb sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

60 g droždie
850 ml vlažná voda
2 lyžičky Rasco
750 g hladká múka
750 g ražná múka
2 lyžičky soľ

Postup prípravy receptu

Obe múky zmiešame so soľou a rascou. Rozdrobené droždie rozmiešame vo vode, pridáme k múke a vypracujeme cesto. Chlebové cesto prikryjeme a na teplom mieste necháme kysnúť 60 minút. Na doske doske cesto premiesime a vytvoríme guľu, ktorú dáme do doske ošatky. Cesto na vidiecky chlieb necháme na teplom mieste kysnúť asi 30 minút. Chleba z ošatky dáme na doske plech a pečieme na spodnom rošte pri 200 ° C asi 60 - 70 minút. Venkovský chlieb necháme zľahka vychladnúť a môžeme sa do neho pustiť.

Komentáre k receptu Dedinský chlieb (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2023 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty