Dedinský chlieb
- prílohy
- česká kuchyňa
- recept zobrazen: 6247x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
60 g | droždie |
850 ml | vlažná voda |
2 lyžičky | Rasco |
750 g | hladká múka |
750 g | ražná múka |
2 lyžičky | soľ |
Postup prípravy receptu
Obe múky zmiešame so soľou a rascou. Rozdrobené droždie rozmiešame vo vode, pridáme k múke a vypracujeme cesto. Chlebové cesto prikryjeme a na teplom mieste necháme kysnúť 60 minút. Na doske doske cesto premiesime a vytvoríme guľu, ktorú dáme do doske ošatky. Cesto na vidiecky chlieb necháme na teplom mieste kysnúť asi 30 minút. Chleba z ošatky dáme na doske plech a pečieme na spodnom rošte pri 200 ° C asi 60 - 70 minút. Venkovský chlieb necháme zľahka vychladnúť a môžeme sa do neho pustiť.