Debrecínsky guláš
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 90min.
- recept zobrazen: 159379x
Guláš z predného je obohatený osmaženými párky a paradajkami, s knedľou alebo zemiakmi si pochutnáte.
(Recept sa páči celkom 2x)
1 komentár
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
750 g | mäso hovädzie predné |
50 g | slanina |
3 ks | cibula |
100 g | paradajky |
5 dl | voda |
korenie mleté | |
olej | |
100 g | párky jemné |
- | paprika mletá |
soľ |
Postup prípravy receptu
Na tuku osmažíme nakrájanú cibuľu, prisypeme papriku, speníme, vložíme na kocky nakrájané mäso, osmažíme, osolíme, okoreníme, zalejeme časťou vody a dusíme pod pokrievkou dopoloměkka. Šťavu vydusíme na tuk, zaprášime múkou, zasmahneme, zalejeme vodou, premiešame a varíme domäkka. Slaninu roztavíme na panvici čiastočne, osmažíme na nej párky nakrájané na kolieska a paradajky nakrájané na kocky, túto orestovanou zmes pridáme do gulášu a krátko povaríme.
Komentáre k receptu Debrecínsky guláš (1 komentár)
-
zuzana tkacova
20.February 2013 16:23
Je to fantasticke jedlo a chuti celej našej rodine