Cyperské jahňacie karé
- hlavné chody
- recept zobrazen: 145271x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 strúčiky | veľký cesnak |
4 snítky | tymián |
250 g | cestoviny orzo |
1 ks | bobkový list |
800 g | nakrájané paradajky z konzervy |
4 snítky | petržlen |
1 ks | jahňacie ramienko s kosťou |
125 ml | voda |
soľ a korenie |
Postup prípravy receptu
Strúčiky cesnaku přepůlíme a nakrájame na tenké plátky. Do jahňacieho ramienka urobíme ostrým nožom zárezy a do zárezov vložíme plátky cesnaku.
Paradajky aj so šťavou vyklopíme na pekáč. Pridáme tymian, petržlenovú vňať a bobkový list, na ne položíme mäso - kožou navrch. Pekáč pevne uzavrieme alobalom (lesklou stranou zospodu). alobal dôkladne prichytíme k okrajom pekáča.
Pekáč vložíme do rúry predhriatej na 160 ° C a mäso pečieme 3 1 / 2 až 4 hodiny. Z paradajok vznikne hustá omáčka.
Mäso vyberieme z pekáča a odložíme. Z povrchu paradajkovej omáčky zoberiete čo najviac tuku.
K paradajkám pridáme vodu a cestoviny a zamiešame. Zdá Ak sa vám omáčka hustá, pridajte ešte trochu vody. Podľa chuti osolíme a okoreníme. Na pekáč vrátime jahňacie mäso.
Pekáč znovu zakryjeme a vrátime na 15 minút do rúry. Keď sú cestoviny mäkké, odstránime z pekáča bobkový list. Mäso necháme 10 minút odpočívať a potom je nakrájame na tenké plátky. Pokrm rozdelíme na taniere, ozdobíme vetvička tymiánu a podávame.
Zdroj: Slovart.cz