Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Cyperské jahňacie karé

  • hlavné chody
  • recept zobrazen: 145271x
Cyperské jahňacie karé

6 porcií jahňacieho ramienka s cestovinami orzo, ktoré pripomínajú ryžu.

vytlačiť recept Cyperské jahňacie karé
recept Cyperské jahňacie karé sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

2 strúčiky veľký cesnak
4 snítky tymián
250 g cestoviny orzo
1 ks bobkový list
800 g nakrájané paradajky z konzervy
4 snítky petržlen
1 ks jahňacie ramienko s kosťou
125 ml voda
soľ a korenie

Postup prípravy receptu

Strúčiky cesnaku přepůlíme a nakrájame na tenké plátky. Do jahňacieho ramienka urobíme ostrým nožom zárezy a do zárezov vložíme plátky cesnaku.

Paradajky aj so šťavou vyklopíme na pekáč. Pridáme tymian, petržlenovú vňať a bobkový list, na ne položíme mäso - kožou navrch. Pekáč pevne uzavrieme alobalom (lesklou stranou zospodu). alobal dôkladne prichytíme k okrajom pekáča.

Pekáč vložíme do rúry predhriatej na 160 ° C a mäso pečieme 3 1 / 2 až 4 hodiny. Z paradajok vznikne hustá omáčka.

Mäso vyberieme z pekáča a odložíme. Z povrchu paradajkovej omáčky zoberiete čo najviac tuku.

K paradajkám pridáme vodu a cestoviny a zamiešame. Zdá Ak sa vám omáčka hustá, pridajte ešte trochu vody. Podľa chuti osolíme a okoreníme. Na pekáč vrátime jahňacie mäso.

Pekáč znovu zakryjeme a vrátime na 15 minút do rúry. Keď sú cestoviny mäkké, odstránime z pekáča bobkový list. Mäso necháme 10 minút odpočívať a potom je nakrájame na tenké plátky. Pokrm rozdelíme na taniere, ozdobíme vetvička tymiánu a podávame.

Zdroj: Slovart.cz

Komentáre k receptu Cyperské jahňacie karé (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty