Curry klobása
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 64577x
Vínna klobása posypaná curry korením a osmažené v trojobale - to je vhodné spestrenie mezisvátečního menu.
Recept na 4 porcie.
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 kg | vínna klobása |
podľa chuti: | |
curry korenia | |
príloha: | |
4 lyžice | curry omáčka |
trojobal: | |
10 dkg | hladká múka |
2 ks | vajcia |
15 dkg | strúhanka |
Postup prípravy receptu
Najprv si vínnu klobásu mierne opláchneme vlažnou vodou. Potom si porcie klobásy natočíme a spíchneme špáradlom. Každú porciu trochu posypeme curry korením, obalíme v múke, v našľahané vajíčku a v strúhanke. Na rozohriatom oleji si na panvici opečieme pripravené obalené klobásy. Najprv z jednej strany, potom z druhej - a to už pomaly, aby sa klobása dobre prepieklo. Smaženú curry klobásu podávame s varenými zemiakmi, zeleninovou prílohou a nesmieme zabudnúť na lyžicu curry omáčky, ktorá chuť klobásy ešte zvýrazní.