Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Cuketový provensálsky nákyp

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 21808x
Cuketový provensálsky nákyp

Ďalší tip na spracovanie cukety, tentoraz zapečenou so zemiakom.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Cuketový provensálsky nákyp
recept Cuketový provensálsky nákyp
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

4 ks zemiaky
1 kelímok kyslá smotana
soľ
10 dkg eidam 30%
1 ks cuketa
2 lyžice provensálske korenie
1 ks vajcia

podľa potreby:

maslo

Postup prípravy receptu

Veľké zemiaky aj cuketu ošúpeme a nastrúhame nahrubo. Osolíme ich, aby pustili šťavu. Tu po chvíľke scedíme. Do zemiakový-Cuketové zmesi pridáme vajcia rozmiešané s kyslou smotanou a dobre premiešame. Potom prisypeme ešte provensálske bylinky a opäť zamiešame. Zmes preložíme do maslom vymasteného pekáča a posypeme nastrúhaným eidamu. Cuketové provensálsky nákyp pečieme približne hodinu. K bramborům a cuketě môžeme primiešať hovädzie alebo bravčové mleté mäso. Upečený Cuketové provensálsky nákyp nakrájame a môžeme podávať.

Komentáre k receptu Cuketový provensálsky nákyp (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty