Cuketový provensálsky nákyp
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 21808x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
4 ks | zemiaky |
1 kelímok | kyslá smotana |
soľ | |
10 dkg | eidam 30% |
1 ks | cuketa |
2 lyžice | provensálske korenie |
1 ks | vajcia |
podľa potreby: | |
maslo |
Postup prípravy receptu
Veľké zemiaky aj cuketu ošúpeme a nastrúhame nahrubo. Osolíme ich, aby pustili šťavu. Tu po chvíľke scedíme. Do zemiakový-Cuketové zmesi pridáme vajcia rozmiešané s kyslou smotanou a dobre premiešame. Potom prisypeme ešte provensálske bylinky a opäť zamiešame. Zmes preložíme do maslom vymasteného pekáča a posypeme nastrúhaným eidamu. Cuketové provensálsky nákyp pečieme približne hodinu. K bramborům a cuketě môžeme primiešať hovädzie alebo bravčové mleté mäso. Upečený Cuketové provensálsky nákyp nakrájame a môžeme podávať.