Cuketový koláč z lístkového cesta
- chuťovky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 28737x
Tento koláč z lístkového cesta je rýchlou a ľahkou možnosťou, ako si poradiť s cuketa.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 strúčiky | cesnak |
1 ks | stredne veľká cuketa |
400 g | lístkové cesto |
náplň: | |
1 kelímok | kyslá smotana |
4 lyžice | strúhaný parmezán |
1 ks | menšia cibuľa |
podľa potreby: | |
olivový olej | |
soľ |
Postup prípravy receptu
Cuketu nakrájame na tenšie plátky a povrch trochu osolíme, necháme plátky asi 10 minút vypotiť a prebytočnú tekutinu zotrieme papierovým obrúskom. Medzitým si pripravíme smotanovú náplň. Najprv nakrájame nadrobno cibuľku a osmažíme ju dozlatista na troške oleja. Cibuľku vmiešame do kyslej smotany, prisypeme 2 lyžice parmezánu a podľa chuti ešte prisolíme. Lístkové cesto rozvaľkáme na tenký plát podľa veľkosti formy. Povrch najprv potrieme zmesou zo smotany, poukladáme cuketou a posypeme na plátky nakrájaným cesnakom. Nakoniec koláč dobre pokvapkáme olivovým olejom. Cuketové koláč pečieme pri 200 ° C asi 30 minút. 10 minút pred koncom pečenia povrch posypeme zvyšným parmezánom.