Cuketové placky so špenátom a hermelínom
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 133660x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
olej na vyprážanie | |
cesto: | |
1 kelímok | biely jogurt |
2 ks | vajcia |
3 - 4 hrnků | strúhanka |
2 lyžičky | soľ |
2 lyžičky | majorana |
3 strúčiky | cesnak |
1 ks | cuketa |
Podravka | |
náplň: | |
1 balíček | mrazený špenát |
1 lyžička | soľ |
1 ks | cibula |
2 strúčiky | cesnak |
1 ks | vajcia |
1 ks | hermelín |
Postup prípravy receptu
Cesnak ošúpeme a prelisujeme. Očistenú a olúpanú cuketu nastrúhame najemno a dáme do väčšej nádoby. Pridáme 2 vajcia, cesnak, majoránku, jogurt a premiešame. Cesto zahustíme strúhankou a nakoniec dochutíme Podravku alebo soľou a zamiešame. Z cesta smažíme zemiakové na teflónovej panvici s malým množstvom oleja. Počas vyprážania si pripravíme náplň. Cibuľu a cesnak ošúpeme. Cibuľu nakrájame najemno a cesnak prelisujeme. Na oleji speníme nakrájanú cibuľku, pridáme mrazený špenát a všetko podusíme. Špenát dochutíme cesnakom, soľou a pridáme vajcia. Na vypražení zemiakovú dáme primerané množstvo špenátu, pridáme plátok hermelínom a přeložíme.V teplom zemiakové sa syr mierne rozpustí sa špenátom, čo chutí veľmi dobre.