Cuketové fleky
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 55572x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
100 g | eidam |
1 ks | malá cuketa |
1 ks | cibula |
3 strúčiky | cesnak |
1 ks | vajcia |
100 ml | mlieko |
250 g | fleky |
podľa chuti: | |
soľ | |
šunka | |
korenie | |
údené mäso | |
podľa potreby: | |
olivový olej |
Postup prípravy receptu
Cibuľu olúpeme, nakrájame na kocky. Cuketu ošúpeme, nakrájame na kocky asi 1x1 cm. Cesnak ošúpeme a prelisujeme. Syr nastrúhame. Dáme rozohriať rúru asi na 170 ° C. Fľaky uvaríme podľa návodu na obale. Na dve lyžice olivového oleja dáme smažiť cibuľu, po chvíli pridáme kocky cukety. Keď je cuketa mäkká, osolíme ju (asi pol lyžičky), okoreníme podľa chuti a pridáme prelisovaný cesnak. Premiešame. Zmes preložíme do zapekacej misy s trochou olivového oleja. Pridáme uvarené fľaky a všetko zmiešame. Ochutnáme, prípadne prisolíme. Povrch polejeme pol hrnčekom mlieka, v ktorom sme rozkvedlali vajíčko. Cuketové fľaky zasypeme strúhaným syrom. Cuketové fľaky dáme zapiecť do rúry, kým okraje nezrůžoví. Cuketové fľaky podávame s čerstvou zeleninou. Kto má rád, môže do dusenej cukiny pridať aj kúsky údeného alebo šunky.